Meer kennis, meer kansen.

Taking the Lead with Computational Speed

seminar

plaatje Taking the Lead with Computational Speed
Datum:7 oktober 2014 13.00 - 17.00 uurLocatie:KIVI Meeting Centre, Prinsessegracht 23 Den HaagKosten:gratis

Hoe kan uw bedrijf profiteren van de krachtige nieuwe rekenvoorzieningen die nu beschikbaar komen? Is rekenen in de cloud iets voor u? Of rekenen op GPUs? Hoe gebruiken andere Nederlandse bedrijven zware rekenmodellen, en waar lopen ze tegenaan?

 Deze en andere vragen komen aan bod op het middagseminar "Taking the Lead with Computational Speed", trends in the use of High Performance Computing for engineering, finance and research. Het programma is gecentreerd rond de volgende thema's:
- De toepassing en het gebruik van computermodellen in engineering, finance en de academische sector.
- Trends en verschuivingen in de moderne HPC rekenplatformen: conventionele multi-core en multi-node systemen, GPU, HPC in the cloud.

Presentaties door experts uit het bedrijfsleven en de academie worden afgewisseld met discussie en ruime gelegenheid tot interactie en uitwisseling. De presentaties en plenaire discussies zijn in het Engels. Meer informatie vindt u op www.hpcseminar.nl.
 
Het seminar wordt georganiseerd door VORtech ( www.vortech.nl ). We nodigen u van harte uit om deel te nemen aan het seminar. Middels de website kunt u zich registreren.