Meer kennis, meer kansen.

Verbeter de security en compliance over verschillende IT-omgevingen

Boosting enterprise security with integrated log management

Boosting enterprise security with integrated log management

De meeste organisaties gebruiken verschillende oplossingen om grote hoeveelheden logboeken van events te verzamelen, analyseren, archiveren en op te slaan. Dit doen zij niet alleen om aan de eisen van interne IT-beveiligingsregels te voldoen, maar ook aan de standaarden van de industrie en de regelgeving vanuit overheden.  Organisaties staan dan ook in toenemende mate voor de uitdaging om hun IT-netwerken veilig te houden en tegelijk compliant te blijven met de laatste veiligheidsregels.

De vele netwerk- en beveiligingsapparaten, -servers, operating systems en –applicaties genereren event data. Deze data is een schat aan informatie voor organisaties, maar dan moet deze informatie wel effectief gebruikt worden. Vaak gebeurd dit nog niet met de al bestaande management oplossingen. Hierdoor worden kritieke incidenten niet gezien en wordt een incident over verschillende plekken opgeslagen. 

Organisaties die moeite hebben om de integriteit van hun IT-middelen te bewaken of slecht aan compliance eisen kunnen voldoen, hebben er baat bij om een uitgebreidere log management oplossing te implementeren. Een dergelijke oplossing  helpt de complexiteit van informatiebeveiliging sterk te verminderen.

Inhoud whitepaper

In deze whitepaper wordt een dergelijke log management oplossing geïntroduceerd en daarnaast komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De uitdagingen van log management begrijpen
  • Log management en compliance mandaten op één lijn krijgen
  • De strategische waarde van logo management meten
  • De belangrijkste vereisten voor log management identificeren
  • Introductie IBM Security QRadar Log Manager
  • Inzicht vergroten met een security intelligence platform

Download de whitepaper

Download de whitepaper “Boosting enterprise security with integrated log management”, waarin een geïntegreerde aanpak wordt geboden om potentiele security risico’s te verminderen. Daarnaast wordt een introductie gegeven van de IBM® Security QRadar® Log Manager en hoe deze organisaties kan helpen de laatste veiligheidsrisico’s en dreigingen voor kan blijven.

Delen:

Gerelateerde artikelen