Meer kennis, meer kansen.

Uw datacenter in het Cloud tijdperk

Een visie van David Chappell

Een visie van David Chappell

Veel organisaties willen betere datacenters en minder datacenters inzetten. Daarnaast zijn zij op zoek naar goede integratie tussen on- en off premise rekencentra. Reden genoeg om eens naar de Hybride cloud te bekijken. Op welke aspecten moet gelet worden om optimaal te profiteren van de cloud?

Public vs. Private cloud – niet of-of maar en-en
David Chappell – een van Amerika’s meest bekende onafhankelijke cloud adviseurs – adviseert mensen over de gehele wereld over nieuwe technologieën en helpt deze mensen inzichten te verkrijgen en beslissingen te nemen. Een paar van Microsoft’s enterprise klanten gingen met David in gesprek over de Hyrbid Cloud. Veel organisaties spelen vaak met de gedachte dat zij moeten kiezen tussen de private of public cloud. Maar volgens Chappell is het voor grote organisaties geen of-of maar juist en-en. Het is namelijk dezelfde technologie maar met voordelen op de verschillende terreinen. Met de private cloud wordt de efficiëntie van de eigen IT verhoogd. De voordelen van de public cloud zijn onder meer de schaalbaarheid en dat er betaalt wordt naar gebruik.

Volgens Chappell is het vraagstuk of en in welke vorm een organisatie gebruik moet maken van de cloud niet zomaar te beantwoorden. CIO’s moeten dit onderwerp op een holistische manier benaderen omdat dit een van de belangrijkste strategische IT-beslissingen van de komende jaren zal zijn en impact heeft op vele andere beslissingen.

Iedere organisatie gaat nu of ooit gebruik maken van de cloud, omdat iedere CIO streeft naar betere en efficiëntere datacenters. Daarnaast kijken ze allemaal naar manieren om het aantal datacenters te reduceren. Deze twee behoeften creeren weer een derde behoefte: Een goede integratie tussen on-premises datacenters en datacenterdiensten uit de public cloud.

In deze whitepaper
David Chappell  behandelt in deze whitepaper de aspecten waarop gelet moet worden om optimaal te profiteren van de voordelen van de cloud. Wilt u meer weten? Download dan geheel vrijblijvend de whitepaper ‘Uw datacenter in het Cloud tijdperk’. 

Delen:

Gerelateerde artikelen