Meer kennis, meer kansen.

Sky innovatiever dankzij betere testomgeving

Mediabedrijf rolt gemakkelijker nieuwe diensten uit

Mediabedrijf rolt gemakkelijker nieuwe diensten uit

Het Britse televisiebedrijf Sky, onderdeel van BSkyB, is gegroeid van een satelliet tv-aanbieder tot een volledige triple play-operator. Daarbij ligt de nadruk vooral op het brengen van HD-content naar tv’s, tablets, smartphones en laptops. Sky investeert fors in R&D en is gedreven om nieuwe technologieën snel uit te rollen.  Maar het testen ging tot voor kort niet heel erg efficiënt. Er was gebrek aan een centraal overzicht over alle testprojecten, er liepen meerdere testprojecten door elkaar heen en het wiel moest voor elk testproject opnieuw worden uitgevonden. En ook werd er nogal onhandig en inefficiënt omgegaan met softwarelicenties. Het gevolg was dat het uiteindelijk aantal testen laag was en dat werkte als een belemmering op de ontwikkeling van nieuwe diensten.

Met Hewlett Packard Enterprise Performance Center als multi-site performance testomgeving, heeft Sky een bedrijfsbrede oplossing gekregen die 24x7 beschikbaar is en altijd via het web toegankelijk is. Dit heeft geresulteerd in een verdubbeling van het aantal projecten en diensten, zoals het mobiel kunnen kijken van content (Sky Go) en het mobiel kunnen opnemen van tv-programma's (Sky+).

Een versnelde uitrol van diensten is vooral te danken aan de kortere tijd waarbinnen tests kunnen worden afgerond. De terugverdientijd is gedaald van ongeveer twee jaar tot iets meer dan vijf maanden. En er zijn substantiële kosten van meer dan een miljoen pond mee uitgespaard. HPE Performance Center biedt Sky meer flexibiliteit voor de manier waarop Sky nu werkt met een hogere efficiency en tegen lagere kosten.
 

Deze informatie is afkomstig van HPE. Door het achterlaten van uw persoonsgegevens, gaat u ermee akkoord dat HPE contact met u op kan nemen over de onderwerpen waarvoor u uw interesse kenbaar hebt gemaakt.
Bekijk, voordat u beslist, eerst het privacy-statement van HPE via deze link: https://www.hpe.com/uk/en/legal/privacy.html

Download nu de whitepaper met deze case.

Delen:

Gerelateerde artikelen