Meer kennis, meer kansen.

Security van mobiele apparaten in uw bedrijfsomgeving

Securing mobile devices in the business environment

Securing mobile devices in the business environment

Steeds vaker worden privé devices ook gebruikt in de organisatie van een medewerker. Doordat de medewerkers steeds vaker en vanaf meer verschillende devices toegang hebben tot het organisatie netwerk, zijn er ook toenemende risico’s.

In deze paper wordt op een rij gezet hoe organisaties op een veilige wijze zowel privé als bedrijfs devices kan toevoegen aan de werkomgeving.

Mobiliteit: de risico’s en de voordelen

Veel bedrijven moedigen het wanneer medewerkers hun eigen mobile devices inzetten voor business doeleinden. De redenen zijn:

 1. Toename van de productiviteit van de medewerker
 2. Toenemende klanttevredenheid
 3. Afnamen van de IT kosten

Wat echter niet vergeten moet worden is dat deze “privé”devices net als alle andere IT apparaten van de benodigde beveiligingsmaatregelen moeten worden voorzien.Juist dit beveiligingsaspect zorgt voor veel uidagingen bij de IT afdelingen.

Security bedreigingen van de mobile devices

Bij veel IT executives is de mobiele beveiliging een top prioriteit. Onderzoek wijst uit dat mobile devices steeds sneller gehackt worden en daarmee een potentiële bedreiging zijn voor het bedrijfsnetwerk. Door de snelle toename van business applicaties op mobiele devices, zijn de beveiligings bedreigingen in grotere mate toegenomen ten opzichte van desktop of laptops. De meest voorkomende bedreigingen zijn:

 • Verlies en diefstal
 • Malware
 • Spam
 • Phising
 • Bluetooth en Wi-Fi

Deze paper gaat uitgebreid in op bovenstaande bedreigingen.

Mobiele beveiliging strategie

Een goede strategie voor mobile devices is belangrijk. Deze paper gaat in op welke gebieden speciale aandacht verdienen, maar ook hoe je een strategie moet bepalen en welke hulpmiddelen daarvoor beschikbaar zijn.

Als het raamwerk en de vereisten eenmaal duidelijk zijn, dient er nog een keuze gemaakt te worden voor de juiste oplossing. De volgende factoren dienen daarbij in overweging te worden genomen, een aantal daarvan zijn

 • Platform ondersteuning
 • gebruiksvriendelijkheid
 • Raportage en analyse

Download dit artikel en bepaal hoe uw mobiele strategie eruit moet komen te zien.

Delen:

Gerelateerde artikelen