Meer kennis, meer kansen.

Security in de hybride cloud goed geregeld

Datasecurity en overzicht garanderen bij gedistribueerde data

Datasecurity en overzicht garanderen bij  gedistribueerde data

De hoeveelheid te beheren bestanden neemt explosief toe, net als de plekken waar de data is opgeslagen. Tegelijk ligt die data constant onder vuur van cyberaanvallen. Hoe kan versnipperd opgeslagen data  in hybride cloud-oplossingen goed worden beveiligd? ESG hield onlangs een onderzoek onder 200 IT-professionals die voor grote bedrijven data beheren. Voor wat voor uitdagingen staan zij?

Steeds meer data in de hybride cloud

Uit het onderzoek blijkt dat 40% van de organisaties meer dan 30% buiten hun eigen datacenters opslaan. Het is de verwachting dat dat binnen jaar naar 57% groeit. Het is daarom van belang om precies te weten waar welke data precies staat. Hierdoor worden IT-afdelingen die hybride cloud-oplossingen beheren met de onderstaande uitdagingen geconfronteerd:

 

  • Kosten: data moet opgeslagen zijn op een system dat zowel een snelle toegang als herstel garandeert.
  • Compliance: data moet in overeenstemming met nationale en supranationale regelgeving worden opgeslagen.
  • Incidentbeheer: bij het constateren van een datalek moet bepaalde data snel veiliggesteld kunnen worden.

 

Encryptie en sleutelbeheer belangrijk

Encryptie is een van de beste manieren om data te beveiligen. Het beheer van de sleutels waarmee de data leesbaar gemaakt wordt, is dan weer een punt van aandacht. Hoe wordt daar mee omgegaan? Hoe zorgt u dat flexibiliteit van gedistribueerde data en dataveiligheid geen paradox wordt, maar samengaat? Dat leest u in de whitepaper.

 

Delen:

Tags:

Gerelateerde artikelen