Meer kennis, meer kansen.

Second screen diensten ondersteunen met Windows Azure

Interview met Michiel de Gooijer – directeur van LBi Mobile

Interview met Michiel de Gooijer – directeur van LBi Mobile

Ondanks dat second screen-diensten momenteel heel populair zijn, bestaat deze technologie pas twee jaar. De grootste driver hierachter is IaaS. LBi Mobile – een full service bureau voor mobiele diensten – maakt volop gebruik van Azure.

De grenzen van schaalbaarheid
Jarenlang liep de televisiewereld aan tegen de grenzen van schaalbaarheid van het internetplatform. Zo keken er in 1999 gemiddeld zo’n 5.000 mensen tegelijkertijd naar de livestreams. Bij interessante gebeurtenissen kon het bezoekersaantal echter oplopen tot 50.000 mensen. Dit konden servers niet aan. Investeringen in hardware om te zorgen dat de site altijd live zou blijven waren niet te rechtvaardigen. Deze situatie is jarenlang onveranderd gebleven.

Windows Azure
Pas in 2011 werd het probleem van schaalbaarheid verholpen. Door gebruik te maken van de publieke clouddienst Windows Azure was het mogelijk een grote second screen dienst te ondersteunen.  

In dit interview
In dit gesprek met Michiel de Gooijer – directeur bij LBi Mobile – komt de samenwerking van Microsoft, RTL, Talpa en LBi Mobile aan bod om aan de hand van de publieke clouddienst Windows Azure een groot second screen dienst te ondersteunen. 

Delen:

Gerelateerde artikelen