Meer kennis, meer kansen.

Schaalbare en flexibele storage dat klaar is voor de toekomst

Mitsubishi UFJ Finance Group N.V. (MUFG) is wereldwijd een van de grootste banken. Ze hebben in de internationale financiële markt meer dan een eeuw aan ervaring. De huidige marktomstandigheden en nieuwe wet- en regelgeving is continu aan het veranderen. Het bestuur bekijkt daarom regelmatig of de organisatie moet veranderen waarna het beoordeeld wordt door de afdeling Risico Management en Compliance.

Geconsolideerde storage
De bank heeft besloten dat de besturings- en softwareomgeving van hun AS/400 vervangen moet worden. Hierin is de eerste stap om de AS/400 te vervangen voor de nieuwe IBM PowerSystems waardoor een omgeving wordt neergezet die klaar is voor de toekomst. Voor zowel de experts van Tectrade als de applicatiestaf van de bank was dit een intensief proces en vergde veel tijd en energie. Voorheen was de situatie in de bank dat de interne storage voor AS/400 was en Direct Attached storage voor de Intel-servers. Dit gebeurde zonder dat hier gebruik werd gemaakt van virtualisatiesoftware. Om meer schaalbaarheid en flexibiliteit te bieden is de opslag in de nieuwe situatie geconsolideerd in een IBM Storage Area Network.

Cold backup voor disaster recovery
Het upgraden van de disaster recovery-omgeving was de volgende grote stap om klaar te zijn voor toekomstige continuïteits-issues. Hier had de bank gekozen voor een cold backup-oplossing.

Praktijkcase
Download geheel vrijblijvend de praktijkcase “Implementing a future proof high available ICT environment” voor meer informative over de implementatie van de nieuwe IBM PowerSystems voor geconsolideerde storage.

Delen:

Gerelateerde artikelen