Meer kennis, meer kansen.

Oplossing voor Bring Your Own Device problematiek

Het draadloze netwerk als oplossing voor Bring Your Own Device

Het draadloze netwerk als oplossing voor Bring Your Own Device

In deze whitepaper staat de Bring Your Own problematiek centraal en wordt ingegaan op de veiligheidsrisico’s van BYOD en hoe een organisatie middels een BYOD-beleid de gebruikers op een veilige manier toegang kan geven tot het bedrijfsnetwerk.

Problematiek

Tegenwoordig worden de bedrijfsnetwerken geconfronteerd met door medewerkers zelf meegebrachte laptops, tablets en smartphones die geen onderdeel uitmaken van het bedrijfsnetwerk. Dit is een bekende problematiek: de Bring Your Own Device (BYOD) problematiek. Het aantal bedrijfsvreemde devices zal de komende jaren alleen nog maar zal toenemen. Cijfers laten zien dat werknemers graag hun eigen tablet of smartphone gebruiken op het werk om diverse redenen.  De algehele productiviteit van de medewerkers wordt hierdoor verhoogd, terwijl werkgevers niet hoeven te investeren in telefoons, tablets of laptops. Iedereen tevreden, of niet?

BYOD-beleid

Bij het toestaan van BYOD zal er goed nagedacht moeten worden over de risico’s die dit met zich mee kan brengen. Wanneer het netwerk niet beveiligd wordt, kunnen alle apparaten toegang krijgen tot het netwerk, waardoor zij een gevaar vormen voor de veiligheid (ingang voor virussen, malware en spyware) of ze vertragen door intensief gebruik van veel bandbreedte het overige verkeer op het netwerk.

Om bovenstaande redenen moeten organisaties een beleid rond BYOD vormen. Bedrijven moeten beslissen welke informatie toegankelijk moet zijn voor welke gebruikers en via welke apparaten zij toegang mogen krijgen. Vervolgens moet het beleid in de praktijk gebracht worden.

Oplossing

Deze whitepaper gaat verder in op mogelijke oplossingen voor uw eigen BYO vraagstukken. Diverse netwerkapparatuur wordt besproken om u in staat stellen om verkeer en gebruikers op het netwerk te reguleren en te monitoren.

Delen:

Gerelateerde artikelen