Meer kennis, meer kansen.

Open source prijs en performance vergeleken

Open Source is steeds meer dé standaard in softwareland. Een aantal jaren geleden was open source een fenomeen wat vooral bekend was bij hobbyisten en kleine ondernemingen maar vandaag de dag is open source ook voor grotere ondernemingen dé standaard op softwaregebied. Een belangrijke reden voor de opkomst van open source als standaard is de gunstige prijs-performanceverhouding. Dit is een van de belangrijke uitkomsten uit het onderzoek van IBM en Splendid Data naar open source-configuraties.

Open source configuratie vergeleken
De geteste open source configuratie is gebouwd op een IBM Power8 server. PostgreSQL wordt gebruikt als onderdeel van PostgresPURE van Splendid Data. Daarnaast wordt gebruik gemaakt het besturingssysteem Linux Redhat Enterprise en PowerKVM als hypervisor. De resultaten van deze configuratie worden in de benchmark vergeleken met de resultaten van een Intel Xeon x86 server configuratie (niet open source).

Doel van het onderzoek
De doelstellingen van het onderzoek zijn onder andere:

  • Het verkrijgen en inzichtelijk maken van verschillende onderzoeksresultaten op het gebied van performance.
  • Het demonstreren van de kracht van een open source configuratie gebouwd op een IBM Power8 server en vergelijken met een configuratie gebaseerd op een x86 Xeon Intel configuratie.
  • Het demonstreren van de efficiëntie van een IBM Power8 server als PostgreSQL DB node.

Conclusies
Onderstaand een korte opsomming van 2 van de conclusies uit het onderzoek.

  • De open source-configuratie performt,  vergeleken met een X86 Intel Xeon- configuratie, twee maal zo goed.
  • De prijs per transactie is in de open source-configuratie 12 keer lager dan bij de niet-open source-configuratie.

Lees voor een zeer uitgebreid onderzoeksverslag inclusief uitwerking van alle conclusies de volledige whitepaper. Na het lezen van dit onderzoeksverslag heeft u een goede basis om een vergelijking te kunnen maken tussen de open source-configuratie en een niet-open source-configuratie.

Delen:

Gerelateerde artikelen