Meer kennis, meer kansen.

Ontzorgen met behoud van regie voor ziekenhuis Reinier de Graaf Groep

IT infrastructuur

IT infrastructuur

Het RDGG-ziekenhuis heeft vier locaties: het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft, het Diaconessenhuis in Voorburg, het Behandelcentrum Westland in Naaldwijk en het Gezondheidscentrum De Reef in Ypenburg. Binnen de Reinier de Graaf Groep werken 3000 mensen, onder wie 190 medisch specialisten. Het ziekenhuis maakt deel uit van de STZ, de Samenwerkende Topklinische opleidingsziekenhuizen. Dit samenwerkingsverband van 27 opleidingsziekenhuizen richt zich met name op medisch-specialistische opleidingen.


Om zowel de dienstverlening aan patiënten als de procedures voor het eigen personeel verder te verbeteren, is de Reinier de Graaf Groep bezig al zijn records te digitaliseren. Hierbij worden alle patiëntendossiers, laboratoriumrapporten en röntgenfoto's digitaal opgeslagen.

Een belangrijk aspect van dit proces is de opslag, beveiliging en voortdurende beschikbaarheid van gegevens. Hiervoor is de ICT-afdeling door middel van een aanbestedingsproces op zoek gegaan naar geschikte specialisten. Proact kwam hierbij als beste uit de bus. “Bij Proact hebben we een goed gevoel. Proact biedt waar voor ons geld, met een betrouwbare oplossing die ook een belangrijke bijdrage kan leveren aan de lancering van onze elektronische patiëntendossiers”, vertelt Marcel Slingerland, ICT-manager bij de Reinier de Graaf Groep.

Voorheen had de Reinier de Graaf Groep twee interne computerruimtes met een aantal servers. Back-ups werden op band gemaakt en zowel de koeling van de ruimtes als de beveiliging liet nogal te wensen over. Proact raadde de Reinier de Graaf Groep aan het beheer van de opslagomgeving uit te besteden, zodat de ICT-afdeling van het ziekenhuis zich kon concentreren op het bieden van toegevoegde waarde voor patiënten en personeel.

Meer lezen? Download de PDF

 

Delen:

Gerelateerde artikelen