Meer kennis, meer kansen.

Omgaan met Downtime van IT binnen de organisatie

Nondisruptive Operations and Clustered Data ONTAP

Nondisruptive Operations and Clustered Data ONTAP

Gezien het feit dat de rol van IT binnen de organisatie steeds belangrijker wordt, kan het uitvallen van de IT niet meer getolereerd worden. Downtime zorgt voor deals die niet doorgaan, klanten die ontevreden zijn en concurrenten die op de organisatie vooruit kunnen lopen. De datacenters die organisatie inzetten staan altijd aan om op ieder willekeurig moment de bedrijfsapplicaties van data te kunnen voorzien. Deze data zal aangeleverd moeten worden zonder dat het gehinderd wordt door de steeds veranderende vraag van de organisatie.

Nondisruptive Operations
De visie die NetApp heeft op NDO (Nondisruptive Operations) gaat verder dan alleen het voorkomen van de ongeplande downtime. Het is ook op zoek naar oplossingen van de veelvoorkomende uitval die zich voordoet bij het vernieuwen van de technologie of het aanvullen van de capaciteit of performance. Het wegwerken van geplande downtime vermindert opex door het wegnemen van de noodzaak voor downtime periodes, het uitschakelen van applicaties voor deze periodes en het herstarten van deze applicaties achteraf. Bovendien zorgt het onverstoord uitvoeren van deze levenscyclus werkzaamheden voor een capex vermindering door verbeterde benutting, betere consolidatie en verlenging van de levensduur van de nieuwe storage activa. Het proactief uitvoeren van onderhoud werkzaamheden helpt uiteindelijk het risico van ongeplande downtime te verminderen.

De whitepaper
Download de whitepaper voor meer informatie over het belang van NDO op de werkvloer. Zo wordt dieper ingegaan op de gevolgen van geplande en ongeplande downtime van IT binnen de organisatie. Ook zullen de verschillende protocollen WFS (windows file services), NFS (Network File Services), SAN (Storage Area Network) en MCC (MetroCluster) behandeld worden in combinatie met NDO.

Delen:

Gerelateerde artikelen