Meer kennis, meer kansen.

Object-based storage: een schaalbare storage-oplossing

Object Based Storage: The need for decentralized scale-out architectures

Object Based Storage: The need for decentralized scale-out architectures

Door de groei van ongestructureerde data is het noodzakelijk dat de limieten van traditionele storage-architecturen opgerekt worden. Vandaag de dag heeft dit ertoe geleid dat steeds nieuwere en schaalbare technologieën op het gebied van storage beschikbaar zijn. Een van deze technologieën is object-based storage (OBS).

Object-based storage oplossingen leveren via RESTful protocollen de mogelijkheden om toegang tot de data te krijgen en te beheren. Via een geografisch verspreide namespace wordt schaalbaarheid  mogelijk gemaakt bij deze protocollen. Wanneer applicaties dit nodig hebben maakt object-based storage het mogelijk om op onafhankelijke wijze processorkracht of opslagcapaciteit toe te voegen.

Waarom Object-based storage?
Schaalbare architecturen zijn noodzakelijk geworden door de ontwikkelingen in Cloud Computing, digitaal archiveren en Big Data. De hoeveelheid aan data is in de afgelopen jaren sterk gegroeid. De verwachting is dan ook dat organisaties in de richting van op petabytes gebaseerde storage-oplossingen gaan.

Voordelen van Object-based storage

·         Snel en makkelijk lokaliseren voor gebruikers en applicaties.

·         OBS-systemen kunnen gebruikt worden om de ‘gezondheid’ van data periodiek te controleren.

·         Objecten zijn simpel, makkelijk te distribueren en repliceren en zijn makkelijk en globaal toegankelijk in de cloud.

De whitepaper
Download de whitepaper voor meer informatie over de Object-based storage en wat de voordelen zijn voor de organisatie. De genoemde voordelen zullen verder uiteengezet worden en daarnaast gaat de whitepaper nog verder in op de karakteristieken van OBS.

Delen:

Tags:

Gerelateerde artikelen