Meer kennis, meer kansen.

Netapp oplossingen voor Hadoop architectuur

NetApp Solutions for Hadoop Reference Architecture

NetApp Solutions for Hadoop Reference Architecture

Organisaties gaan steeds meer het nut inzien van big data. Deze big data heeft een aanzienlijke impact op organisaties die bezig zijn met het verzamelen, opslaan, managen en analyseren van grote hoeveelheden complexe data. Organisaties kunnen met Apache Hadoop waardevolle informatie uit grote hoeveelheden data kunnen halen. Hadoop heeft voor de grotere organisaties nog wel een aantal uitdagingen als het gaat om operations, beschikbaarheid en implementatie.

De uitdagingen van Hadoop
In de datacenters van de grootste bedrijven heeft Hadoop steeds meer houvast gekregen. De operationele benodigdheden zijn hierdoor ook mee veranderd. Hieronder staan een aantal van de meest voorkomende uitdagingen voor organisaties die in de whitepaper verder uiteengezet zullen worden:

-          Operationele uitdagingen

o   Gelimiteerde flexibiliteit

o   Tekort aan beschikbaarheid

o   Niet kunnen nakomen van SLA’s

-          Effectiviteit uitdagingen

o   3 kopieën van data

o   Netwerk verstopping/overbelasten

o   Verminderde effectiviteit door storage fragmentatie

-          Management uitdagingen

o   De juiste hulpmiddelen zijn benodigd.

o   Te weinig flexibiliteit bij veranderingen in de architectuur

o   de groei van datacenters

De whitepaper             
Big data krijgt steeds meer houvast binnen de grote internet bedrijven. Hadoop wordt daardoor veelal gebruikt voor het opnemen, opslaan, managen en analyseren van alle data die ze binnen krijgen. Lees de whitepaper voor meer informatie over de rol die NetApp kan spelen voor het gebruik van Hadoop. Zo gaat de whitepaper onder andere dieper ingegaan op Netapp oplossingen, architectuur oplossingen en andere ondersteunde mogelijkheden, producten en protocollen.

Delen:

Gerelateerde artikelen