Meer kennis, meer kansen.

Mobility is moving fast

Mobiele apparaten dankzij BYO in het hart van de organisatie

Mobiele apparaten dankzij BYO in het hart van de organisatie

Veel organisaties ondersteunen de mogelijkheid van Bring-Your-Own-Device (BYOD). Het gebruik van Smartphones in organisaties is de laatste jaren drastisch toegenomen. De toename van het gebruik van Smartphones en andere apparaten in organisaties (BYO) is tot stand gekomen door de vraag naar mobiele functionaliteit zoals e-mail en agenda. Veel werkgevers ondersteunen het gebruik van eigen apparaten (BYO) niet.

Het is onvoldoende om gebruikers eenvoudigweg toegang te geven met eigen devices zoals smartphones en tablets. Voor een succesvolle BYOD strategie moeten organisaties enkele uitdagingen onderkennen die significante consequenties hebben voor zowel Business als IT.

Vandaag de dag moet het binnenhalen van data, ondersteunen van zakelijke transacties of het communiceren met het netwerk om optimale performance te garanderen plaats en tijd onafhankelijk kunnen plaats vinden. Mobiele apparaten vormen het middelpunt van de organisaties.

Het is gebruikelijk dat discussies rond BYOD beginnen met een security vraagstuk. Daarnaast is het managen van data een belangrijk punt. Behalve deze standaard vragen zijn er een aantal zaken waar organisaties rekening mee moeten houden bij het implementeren van een Bring-Your-Own strategie. De vragen die organisaties zich moeten stellen bij het overwegen van een Bring Your Own (BYO) oplossing zijn:

  • Is het netwerk klaar voor meer complexiteit?
  • Kan de helpdesk de aankomende toestroom aan?
  • Zijn de BYOD Mobiele apparaten veilig?
  • Is de app store open voor business?
  • Zijn nieuwe services klaar om uit te rollen?
  • Zijn de procedures voor het beheer ingesteld?
  • Zijn alle werknemers op de hoogte?

Lees gratis de whitepaper ‘Mobility is moving fast’ waarin uiteengezet wordt dat het niet voldoende is om gebruikers binnen de organisatie simpelweg toegang te geven. Bovenstaande vragen worden in deze whitepaper uitgebreid behandeld.

Delen:

Tags:

Gerelateerde artikelen