Meer kennis, meer kansen.

Meer grip op het gebruik van mobile devices

Getting a better grip on mobile devices

Getting a better grip on mobile devices

De toename in het gebruik van smartphones en tablet computer brengt zowel, productiviteit, flexibiliteit en mobiliteit, maar brengt ook een nieuw level van complexiteit voor IT management en security.

De “consumerization of IT” verandert het management van devices

Uit recent onderzoek blijkt dat smartphone gebruikers hun device belangrijker vinden dan hun ochtend koffie! Het gebruik van privé devices in de werkomgeving wordt ook wel “consumerization of IT”genoemd. Het toestaan van privé devices zorgt ervoor dat medewerkers anytime, anywhere van privé naar business functies kunnen switchen en daardoor efficiënter en flexibeler worden. Echter de beveiligingskant kan een complexe zaak zijn. Deze paper gaat daar uitgebreid op in.

Security is een belangrijke factor in het management van mobile devices

Alleen beveiliging is niet genoeg, effectief mobile device management stelt IT in staat om endpoint security-technologieën te implementeren, te configureren, en te controleren op een breed scala van apparaten. Hierdoor ontstaat er een integratie met de enterprise. Het maakt de integratie en het beheer van de mobiele beveiligingstechnologieën met een enterprise management oplossing mogelijk.

Het managen van mobiele applicaties

De IT organisatie heeft behoefte aan mobile device management oplossingen die kunnen worden geïntegreerd met de bestaande infrastructuur, waardoor smartphones en tablet computers behandeld kunnen worden als onderdeel van de totale IT-omgeving en er geen onafhankelijke oplossingen voor mobile device management hoeft te komen.

Een effectieve oplossing is:

  • schaalbaar naar het snel groeiend aantal apparaten,
  • een cross-platform om de diversiteit van de apparaten te beheren,
  • veilig om het apparaat en de data-integriteit te ondersteunen in out-of-office-omgevingen.

Stappenplan naar succesvol mobile management

Er zijn een aantal stappen noodzakelijk om te komen tot een succesvol en effectief mobile management strategy:

  • Inverntarisatie van de apparaten
  • Identificeren van de functies
  • Evalueren van oplossingen
  • Ontwikkelen van regels
  • kostenoverweging

Download deze paper en lees alles over het uitgebreide stappenplan en hoe grip te krijgen op het gebruik van mobile devices.

Delen:

Gerelateerde artikelen