Meer kennis, meer kansen.

In zeven stappen naar de cloud met een converged datacenter infrastructure

Cloud met een converged datacenter infrastructure

Cloud met een converged datacenter infrastructure

Veel bedrijven zoeken naar manieren om een soepele overgang te maken naar cloud computing. Achtergrond is van grote invloed op de vier belangrijke trends op de IT-afdeling, waar ieder bedrijf mee te maken heeft: meer data, meer applicaties, meer apparaten en meer gebruikers van die apparaten. Cloud computing kan bedrijven helpen om op die uitdagingen in te spelen. Converged datacenter infrastructures bieden tal van mogelijkheden voor organisaties om de stap naar de cloud te maken. Daarbij helpt het om dit stapsgewijs te doen. Proact heeft 7 stappen op een rij gezet.

Stap 1. Stel een business continuity-plan op

Leg data classificatie in dit plan vast. Bepaal hoe de beveiliging en beschikbaarheid van deze verschillende dataniveaus eruit moeten zien en welke stappen nodig zijn bij dataverlies of (tijdelijke) onbereikbaarheid van de data.

Stap 2. Bepaal welke data je waar onderbrengt

Niet alle data moet verplicht naar de cloud. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een hybride model, waarbij gevoelige informatie binnen de bedrijfsmuren blijft en informatie die of minder kritisch is of minder vaak benaderd hoeft te worden extern wordt geplaatst.

Stap 3. Zorg voor proactief servicemanagement

Verleg de aandacht van het IT team van dagelijkse, vaak repeterende dan wel complexere infrastructuur beheertaken naar applicatieoptimalisatie, nieuwe projecten en gebruikerstevredenheid. Zoek geen externe partij-op-afstand, maar ga voor een verlengstuk van je IT-afdeling die het proactief beheer van de IT-omgeving voor zijn rekening neemt.

Benieuwd naar de overige 4 stappen? En hoe u een veilige en geleidelijke transitie naar de cloud kunt maken zonder disruptie voor uw legacy infrastructuur? Bekijk in deze tutorial video in 112 seconden hoe dit gerealiseerd kan worden met een converged data center infrastructure.

Bekijk de video tutorial

 

Delen:

Gerelateerde artikelen