Meer kennis, meer kansen.

Hybride cloud: snellere samenwerking cloud-apps

Hybrid cloud: Start moving from concept to reality

Hybrid cloud: Start moving from concept to reality

Hybride cloud heeft zonder twijfel een grote invloed op IT organisaties. 65% van de organisaties zijn vóór 2016 gestart met hybride cloud. Deze snelle adoptie is tot stand gekomen doordat veel organisaties bezig zijn met de overgang naar agile en digital-first. De uitdaging die hierbij voor IT komt kijken is dat er een mogelijkheid moet zijn om data op een veilige manier te beheren. Tegelijkertijd moeten klanten dit ook kunnen op een apparaat naar keuze. Echter werken veel IT-omgevingen op een gevarieerde mix van legacy systemen, outsource services en private- en public clouds, welke niet ontworpen zijn om samen te werken.

Hybride cloud-oplossingen samen laten werken
De ideale situatie voor hybride cloud is een IT-omgeving waarin alles onder één dak beheerd kan worden en waarin alle data overal heen kan stromen waar het nodig is. Helaas zijn de performance eigenschappen vaak verschillend per platform. Bijvoorbeeld: bedrijfsapplicaties die on-premise draaien zijn afhankelijk van verschillende data-interfaces, protocollen en formats welke gaandeweg evolueren en een vereiste zijn geworden voor applicatie-architecturen. Daarentegen maken cloud services vaak gebruik van relatief nieuwe formats.

Hybride cloud: Snellere interactie met de klant
Een datafabriek maakt het voor organisatie mogelijk om sneller te reageren op klanten. Dit wordt mogelijk gemaakt door snellere IT-cyclustijden tijdens de ontwikkeling, het testen en tot aan de productie. In een rap tempo kan de nieuwe applicatie in de publieke cloud omgezet worden in een prototype. Vanuit daar verplaatst de applicatie, die het beste voldoet aan de performance en veiligheidseisen, naar het juiste platform. Bestaande applicaties kunnen makkelijk gemigreerd of verplaatst worden naar of vanuit de cloud.

Download de whitepaper
Lees in deze whitepaper meer over hybride cloud en hoe hybride cloud in de organisatie ingezet kan worden. Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper ‘Hybrid cloud: Start moving from concept to reality’.

Delen:

Gerelateerde artikelen