Meer kennis, meer kansen.

Het Managed Service Provider Business Model

Toegevoegde waarde bieden in de Managed Service Providers markt

Toegevoegde waarde bieden in de Managed Service Providers markt

Het Managed Service Provider (MSP) business model biedt vele voordelen aan solution en service providers die bezig zijn hun bedrijf uit te breiden en te ontwikkelen. Dit is vooral waar in de context van de groeiende cloud-economie, en de mogelijkheid om verder te groeien dan het traditionele IT-service en support model.

Voordelen van het MSP-model
Daarnaast heeft ook het idee van stabiele, maandelijks terugkerende omzet vele partners aangetrokken tot het MSP-model. Ook de potentiele ontwikkeling van een diepere klantrelatie trekt veel partners aan tot het MSP-model. Dit laatste helpt beter inzicht in de cliënt en de identificatie van additionele kansen die partneromzet verhogen aan te drijven.

Uitdagingen van het MSP-model
Echter, waar steeds meer Solution Providers MSP-activiteiten evalueren, bouwen en lanceren, worden er steeds meer uitdagingen ontdekt. Zo zijn bijvoorbeeld veel klanten niet bekend met de voordelen van het MSP-model voor het aanschaffen van IT-services, en moeten hierover worden ingelicht. Even ontmoedigend zijn de culturele veranderingen die nodig zijn in partnerbedrijven, van sales- en technische werkwijzen tot salescompensatie en technische vaardigheden.

Investeringen
Een MSP-bedrijf vereist daarnaast investeringen in gebieden als systeem- en procesmanagement en operationele best-practices en methodieken. Investeringen bepalen tot op zekere hoogte het niveau van MSP capaciteit. Budgeten voor infrastructuur en software om bedrijven te ondersteunen of de beslissing om te out-sourcen naar derden bepalen het type en volume van activiteiten die kunnen worden onderhouden.

Download de whitepaper
Deze whitepaper van Info-Tech Indaba levert een door onderzoek onderbouwt perspectief op de marktdynamiek die de adoptie van het MSP-businessmodel aandrijft, de voordelen en uitdagingen die gepaard gaan met MSP en hoe oplossingen van vendors als N-able worden benut door MSPs in de praktijk. Wilt u hierover meer lezen? Download dan geheel vrijblijvend de whitepaper ‘Building value in the market for Managed Services’.

Delen:

Gerelateerde artikelen