Meer kennis, meer kansen.

Het Internet Protocol versie 6

Belangrijk om actie te ondernemen

Belangrijk om actie te ondernemen

Het Internet Protocol versie 6 (IPv6) is de opvolger van het Internet Protocol versie 4 (IPv4). De ontwikkeling van IPv6 is in de jaren 90 gestart om met een oplossing te komen voor een dreigend tekort aan IP-adressen. Dit tekort werd in eerste instantie veroorzaakt door een toename en een grotere dichtheid van Internet aansluitingen wereldwijd, maar wordt de laatste jaren versneld door een enorme ontwikkeling in consumentenapparatuur die aan het internet gekoppeld moet worden.

Belangrijk om actie te ondernemen

Op 14 september 2012 is RIPE NCC, de registrar voor Europa die verantwoordelijk is voor de uitgifte van publieke IP-adressen, begonnen aan de laatste reeks beschikbare adressen. Dit betekend dat IPv4 adressen alleen nog beperkt en onder voorwaarden uitgegeven worden en dat IPv6 meer en meer in gebruik wordt genomen naast IPv4. Het is belangrijk dat organisaties en bedrijven een besluit nemen over hoe zij omgaan met IPv6. Onbewust blijven, over hoe de aanwezige apparatuur en software omgaat met IPv6-verkeer, levert security risico’s op.

Dit whitepaper geeft informatie over de beveiligingsrisico’s die ontstaan als geen aandacht wordt gegeven aan IPv6 en als een transitie naar IPv6 ingezet word. Ook wordt ingegaan op verschillen en verbeteringen t.a.v. beveiliging in IPv6 ten opzichte van IPv4. Het doel van het whitepaper is om voldoende informatie te geven om een besluit te kunnen nemen over de aanpak van IPv6.

Delen:

Gerelateerde artikelen