Meer kennis, meer kansen.

GRC: parel voor de publieke zaak

Cybercriminaliteit is een realiteit waarmee organsiaties moeten leren leven. En mensen accepteren drastische maatregelen bij een cyberaanval, maar de acceptatie neemt snel af als openbare instellingen niet voldoen aan de hun opgelegde veiligheidsnormen. 

Incidenten waar gevoelige gegevens bloot worden gelegd dwingen instellingen om uit te leggen hoe ze voldoen aan ‘externe’ veiligheidsnormen. Hebben ze de controle over hun beveiliging? Bovendien bevordert de roep om betrouwbaarheid in openbare diensten meer openheid en transparantie. Dit leidt tot druk op de betrouwbaarheid bij verwerking en informatieverstrekking. Het management wordt gedwongen om compliancy te bewijzen en uit te leggen dat ze ‘in control’ zijn. Met technologie in het drieluik ‘Governance’, ‘Riskmanagement’ en ‘Compliance’ (GRC) worden in de toekomst incidenten niet voorkomen. Wel toont het commitment aan kwaliteit en helpt het uitdagingen het hoofd te bieden. GRC is hét instrument om het vertrouwen van mensen in openbare instellingen te vergroten. GRC helpt publieke instellingen om te voldoen aan ‘externe’ normen en te laten zien dat ze in control zijn.

Met GRC zijn organisaties in de publieke sector op een efficiënte manier voorbereid op veranderingen. Het brengt transparantie en levert nauwkeurige en betrouwbare managementinformatie. Kort gezegd: het maakt beter presterende, efficiëntere en meer betrouwbare publieke diensten mogelijk. GRC is een parel voor de publieke sector.

Delen:

Tags:

    Gerelateerde artikelen