Meer kennis, meer kansen.

Gartner The Cloud Strategy Cookbook

Organisaties verschuiven hun focus naar private, public en hybride cloud. Of je nu aan de start van je cloud journey staat of al volledig in de moderne werkplekken geïntegreerd bent, een fundamenteel aspect van een toekomstbestendig bedrijf is een sterke cloud strategie.

Een goede cloud strategie is alomvattend. Het verbindt dag-tot-dag activiteiten met IT implementatie en de lange termijn bedrijfsplannen. De strategie geeft antwoord op “wat” en “waarom” in de cloud infrastructuur besluitvorming. Dus welke ingrediënten zijn er nodig voor een complete cloud strategie?

Leer van de aanbevelingen van Gartner:

Infrastructure & Operations leiders, verantwoordelijk voor de cloud strategie als onderdeel van hun IT infrastructuur, moeten:

• Zorgen voor een “live” document dat een beknopt beeld geeft van de rol van cloud computing in jouw organisatie.

• Stem de cloudstrategie af op andere strategische plannen (bijvoorbeeld die voor datacenters, beveiliging en architectuur). Doe dit door te communiceren en te onderhandelen met alle belanghebbenden.

• Plan je cloudstrategie als startpunt voor alle daaropvolgende cloudactiviteiten, zoals architectuur, beoordeling, migratie en operaties. Bereik dit door die activiteiten in gedachten te houden bij het bedenken van de cloudstrategie.

• Bescherm de organisatie tegen mogelijke problemen als u zich vervolgens terugtrekt uit de cloud door een exitstrategie op te nemen die de afhankelijkheden en keuzes beschrijft die betrokken zijn bij cloud computing

Delen:

Tags:

    Gerelateerde artikelen