Meer kennis, meer kansen.

Enterprise Solution Design for SAP HANA

Adviezen voor de implementatie van SAP HANA

Adviezen voor de implementatie van SAP HANA

SAP HANA is een krachtig in-memory rekenplatform dat zakelijke applicatiesuites, analysetools, planning, voorspellende analyses en sentiment analyses stroomlijnt op een enkele platform zodat bedrijven real time kunnen functioneren. De ontwikkelaanpak voor grootzakelijke oplossingen waarbij gebruik wordt gemaakt van SAP HANA, en de bijbehorende best practices, verschilt niet intrinsiek van de aanpak voor eender welke andere grootzakelijke oplossing voor technologische implementaties.

 

Behoefte van de business

Ondanks het feit dat HANA een toepassing is, moet de inlijving in een bedrijfsoplossing aan de drie kernprincipes van goed ontwerp voldoen: stabiliteit, schaalbaarheid en wendbaarheid. Zoals met alle ontwerpen voor technologische oplossingen is het startpunt altijd de vraag vanuit de business die moet worden geadresseerd. De implementatie zou zich vervolgens op deze behoefte moeten focussen en zou uiteindelijk de resultaten onderaan de streep moeten verbeteren. Zolang de behoefte van de business niet helder in beeld is gebracht en gedocumenteerd, wordt de noodzaak voor een oplossing niet duidelijk.

 

Beproefde methodologie

Let bij de implementatie op het gehele landschap, niet alleen op de grootte van de benodigde HANA-toepassing. Natuurlijk is grootte van belang, maar als ergens een bottleneck zit in de datastroom, is de investering in het HANA-element voor niets geweest. Evenals alle overige enterprise oplossingen heeft SAP HANA een sterke beveiligingsoplossing nodig, een die aan de interne criteria van informatiebeveiliging voldoen. Het is heel waarschijnlijk dat een ongestructureerde implementatie zal mislukken. Dat is een van de redenen dat de meeste system integrators een vaste methodologie gebruiken voor implementaties van technologische oplossingen. Deze methodologieën zijn aanjagers voor succesvolle en gestructureerde projecten en bieden een consistente en robuuste aanpak. Volg daarom een implementatiemethodologie, of dat nu uw eigen is, of eentje die is ontwikkeld door een SI of SAP zelf.

Delen:

Gerelateerde artikelen