Meer kennis, meer kansen.

Drie redenen waarom een IT-infrastructuur een IT-project doet falen

Voorkom dat IT-projecten veel langer duren

Voorkom dat IT-projecten veel langer duren

We kennen allemaal de verhalen over IT-projecten die veel langer duren dan gepland of worden afgesloten met veel hogere kosten dan begroot. De voorbeelden zijn legio. Uiteraard is geen project hetzelfde en zijn de oorzaken van het falen ervan elke keer weer anders. Het is echter wel duidelijk dat een IT-manager niet zit te wachten op dit soort rampprojecten die slecht zijn voor de nachtrust en de reputatie. Wat zijn de drie belangrijkste redenen voor het falen van een IT project, bezien vanuit de IT-infrastructuur. En hoe kun je ze voorkomen?

1.         Fouten in de designfase. Een veel voorkomede oorzaak van falende projecten is een slecht design van de infrastructuur die een project moet ondersteunen

2.         Performance-downgrades van de IT-infrastructuur door onvoldoende oog voor schaal en sizing.

3.         Onnodige desinvesteringen in de bestaande IT-infrastructuur die bestaande, niet-afgeschreven apparatuur overbodig maakt.

Samen met onze partner EMC helpt Proact klanten te voorkomen dat klanten slachtoffer worden van dit soort valkuilen door het aanbieden van een converged datacenter infrastructure. VSPEX van EMC is een validated design dat flexibiliteit combineert met kostenvoordelen en schaalbaarheid.

Bekijk in deze video tutorial in 100 seconden hoe je de drie belangrijkste redenen voor het falen van een IT project, bezien vanuit de IT-infrastructuur, kunt voorkomen.

Delen:

Gerelateerde artikelen