Meer kennis, meer kansen.

Dev/Ops-proces versnellen

NetApp and Docker Technology

NetApp and Docker Technology

Softwareontwikkeling is dusdanig complex geworden dat een gevarieerde set aan eisen omtrent rekenkracht, netwerkcapaciteit en storage nodig is. Verscheidene factoren zijn van invloed op hoe het softwareontwikkeling proces functioneert en daarmee op de tijd wanneer software in gebruik genomen kan worden (time to market).

Stabiliteit en betrouwbaarheid van software zijn vitaal voor continue integratie in dev/ops voor zowel monolithische als microservices-gebaseerde applicatieontwikkeling modellen. Problemen met het netwerk, onvoldoende rekenkracht en onvoldoende storage hardware zorgen voor lange wachttijden voor software builds en vertraging bij doorlopende integratietaken.

Microservices en Dev/Ops

In een hybrid cloud omgeving, zijn de monolithische applicatieontwikkeling methode moeilijk wanneer het gaat om schaalbaarheid. Daardoor is de monolithische aanpak vaak vervangen microservices application architectures. Karakteristieken van microservices zijn:

·         Veel kleine duidelijke en afgebakende services

o   Single responsibility principe.

o   Domain-driven design.

o   Gelimiteerde context

o   Onafhankelijk beheerd.

·         Duidelijk eigenaarschap voor elke service.

Deze whitepaper beschrijft op welke wijze het proces van softwareontwikkeling en het testproces versnelt kan worden. Daarnaast wordt beschreven hoe voorzien kan worden in een kosteneffectieve ontwerp oplossing en hoe het proces van softwareontwikkeling naadloos kan worden ingericht. De whitepaper heeft een speciale focus voor de techniek van NetApp en Docker. 

Delen:

Gerelateerde artikelen