Meer kennis, meer kansen.

De mogelijkheden en voordelen van cloud-storage

Eenvoudig enorme Storage-groei faciliteren

Eenvoudig enorme Storage-groei faciliteren

Veel organisaties krijgen te maken met de enorme groei van de dataopslag van documenten, afbeeldingen, video’s en andere databestanden. Deze bestanden worden zelf ook steeds groter. Zo hebben afbeeldingen steeds vaker een hogere resolutie en zijn video’s ook steeds vaker van een hogere kwaliteit.

Door deze groei is capaciteitsplanning moeilijk en moeten kostbare opslagsystemen continu worden uitgebreid. Dit drukt steeds zwaarder op het IT-beheer en het IT-budget en dit kan ten koste gaan van de beschikbaarheid van data. Willen organisaties een hoogwaardig dienstenniveau behouden, dan kunnen zij investeren in kostbare opslagapparatuur, een team dat in staat is om het beheer te kunnen uitvoeren en capaciteiten voor back-up en recovery.

De voordelen van cloud-storage
Een andere simpelere en goedkopere oplossing is het koppelen van de IT-omgeving aan cloud-storage. Hierdoor is het niet meer nodig te investeren in prijzige storage-oplossingen in uw eigen dataruimte. Er hoeft enkel te worden betaalt voor de storage die wordt gebruikt. Enkele voordelen van cloud-storage zijn:

  • Storage-kosten worden significant gereduceerd
  • Standaard geo-redundant
  • Nooit tekort aan extra capaciteit
  • Investeringen in kostbare en specialistisch te beheren storage-oplossingen is niet nodig
  • Altijd en direct opzegbaar
  • U betaalt enkel voor de gebruikte storage
  • Onderhoud is niet nodig

Cloud-storage biedt een veilige en betrouwbare service voor de opslag van gegevens en wordt betaalt op basis van gebruik. Ook kan het onderhoud en de beveiliging van het platform uit handen worden genomen tegen zeer lage kosten door cloud-storage te combineren met andere cloud-services.

Download deze whitepaper
De opslag van databestanden in de cloud is niet alleen erg kostenefficiënt, het zet de deur ook open voor allerlei mogelijkheden die op de on-premises manier een stuk ingewikkelder zijn om te kunnen realiseren. Wilt u meer weten over de mogelijkheden en voordelen van cloud-storage? Download dan geheel vrijblijvend de whitepaper ‘Eenvoudig enorme Storage-groei faciliteren? Dit is het moment.’

Delen:

Gerelateerde artikelen