Meer kennis, meer kansen.

De IT-monitoring van watervoorziening in Saudi Arabië

De betere flow in het waterbedrijf

De betere flow in het waterbedrijf

In Saudi Arabië is in 2008 de National Water Company (NWC) opgezet die namens de overheid verantwoordelijk werd voor een deel van de watervoorziening in het land. Daarnaast heeft Saudi Arabië contracten met leveranciers uit het buitenland die enkele steden van water voorzien.

Hoewel op de lange termijn wel de bedoeling is om een deel van de waterhuishouding te privatiseren, zocht de NWC naar een doeltreffender customer service. Het waterbedrijf werkte namelijk met 9 customer servicecenters.

Uiteraard draaide het NWC software om de IT-diensten te beheren en te monitoren en nieuwe IT-projecten en applicaties te ondersteunen. De twee IT-uitdagingen waar het waterbedrijf voor stond, waren het verbeteren van het IT service management en het garanderen van de toezicht op IT-projecten. Daarom is er gezocht naar een oplossing die die uitdagingen kon realiseren. Ook moest de nieuwe oplossing de eindgebruikerservaring verbeteren en voldoen aan de eisen die gesteld worden aan de IT-infrastructuur. Er is gekozen voor Hewlett Packard Enterprise IT Operations Management software dat weer bestaat uit diverse kleinere managementtools. HP heeft de NWC voorzien van een IT Service Desk Suite waarmee de NWC het beheer van problemen, wijzigingen en incidenten efficiënter aanpakt. Volgens de NWC zijn IT'ers binnen de organisatie nu heel tevreden omdat de IT steeds beter kan voldoen aan de verwachtingen van de business. De IT kan sneller reageren en is beter in staat om de doelstellingen voor de lange termijn te halen.

Deze informatie is afkomstig van HPE. Door het achterlaten van uw persoonsgegevens, gaat u ermee akkoord dat HPE contact met u op kan nemen over de onderwerpen waarvoor u uw interesse kenbaar hebt gemaakt.
Bekijk, voordat u beslist, eerst het privacy-statement van HPE via deze link: https://www.hpe.com/uk/en/legal/privacy.html

Lees in deze whitepaper meer over de technologische oplossing die de NWC heeft ingezet.

 

Delen:

Gerelateerde artikelen