Meer kennis, meer kansen.

De impact van virtualisatiebeveiliging op uw VDI-omgeving

Digitale transformatie en Cloud zorgen voor een steeds groter wordende druk bij het IT management door organisaties. De transformatie zorgt voor een andere IT-beheersvraag en geeft nieuwe uitdagingen bij het dagelijks beheer van de IT-infrastructuur. Vaak wordt er gekozen voor het virtualiseren van de IT-infrastructuur. Bij het inrichten van deze virtuele omgeving wordt veel rekening gehouden met:

  • Beschikbaarheid
  • Schaalbaarheid
  • Beheersbaarheid
  • Security

Bij deze digitale transformatie zie je ook een verschuiving van Server Based Computing (het delen van 1 besturingssysteem met meerdere gebruikers) naar een Virtual Desktop Infrastructure (VDI) omgeving waar met behulp van een “Hypervisor” elke gebruiker zijn eigen besturingssysteem kan gebruiken op een fysieke server. Elke gebruiker krijgt dus met behulp van de VDI een volledige desktop toegewezen waar de gebruiker online op in kan loggen.

Aangezien er velen en in sommige gevallen wel duizenden VDI’s door een server gehost kunnen worden, is het managen van de VDI omgeving een belangrijke taak geworden van de IT beheerder. CPU gebruik en footprint zijn belangrijke parameters die invloed hebben de performance van de VDI. Een traag werkende VDI zal niet bijdragen in de werkvreugde van de medewerkers en zal leiden tot veel klachten. Hoe efficiënter de VDI en de CPU kracht van de server gebruikt worden, hoe sneller de VDI kan functioneren en hoe meer VDI’s er op de server passen.

Wil je meer weten over wat voor impact security op je VDI omgeving kan hebben? Deze whitepaper geeft je meer info over prestatietests die zijn uitgevoerd met gestandaardiseerde tools zoals die van Login VSI.  (De whitepaper is in het Engels)

Delen:

Tags:

    Gerelateerde artikelen