Meer kennis, meer kansen.

De Big Data revolutie: kansen, uitdagingen en visie

Big Data is de belangrijkste ontwikkeling voor bedrijven

Big Data is de belangrijkste ontwikkeling voor bedrijven

Big Data-toepassingen worden in allerlei organisaties en branches gebruikt. Het eindeloos opslaan van data is niet alleen kostbaar, maar het verwerken van de data tot informatie wordt ook steeds moeilijker. Nieuwe technologieën bieden nu eindelijk middelen om beter met alle informatie om te gaan. Zodoende kan de concurrentiekracht van een organisatie worden verbeterd. In deze whitepaper wordt er dieper op het fenomeen Big Data ingegaan met verhalen van vijf verschillende organisaties.

“Big Data is de belangrijkste ontwikkeling voor bedrijven gedurende de komende jaren.”

De kwaliteit en snelheid van informatievoorziening is essentieel voor de concurrentiekracht van een onderneming. Men kan met de juiste informatie de concurrentie een slag voor zijn door beter, creatiever en sneller op veranderingen in de markt te reageren. Daarnaast worden strategieën op basis van verwachtingen, metingen en analyses gemaakt en bijgesteld, daarom is het van groot belang om uit steeds meer informatiebronnen steeds meer verfijnde informatie te halen.

Inhoud van whitepaper

Deze whitepaper is een collectie van vijf verschillende verhalen van (internationale) organisaties en de Big Data uitdagingen waar zij voor stonden. Het gaat om onderstaande organisaties/verhalen:

  • Fujitsu: Big Data als ultiem wapen in de concurrentiestrijd;
  • Alcatel-Lucent: ‘Geen organisatie kan Big Data ontlopen’;
  • Nationaal instituut voor subamotaire fysica (Nikhef): Deeltjesversneller als Big Data kanon;
  • SAP: Grote effecten met Big Data en slimme zetten;
  • Genalice: Versnelling van DNA analyse helpt kankerpatiënten.

Download de whitepaper

Download de complete whitepaper waarin er dieper op Big Data wordt ingegaan. Met vijf verschillende corporate stories worden de Big Data-uitdagingen en het belang van Big Data uitgelegd.

Delen:

Gerelateerde artikelen