Meer kennis, meer kansen.

De beste route naar de cloud: begin klein

Start small grow tall why cloud now

Start small grow tall why cloud now

De cloud is vandaag de dag nog net niet volwassen of geschikt genoeg om traditionele IT te vervangen. Bedrijven lopen bij de adoptie van de cloud vaak nog tegen een aantal obstakels aan. Denk hierbij aan:

  • Verschillen tussen business- en IT-managers over de snelheid waarmee de cloud wordt geadopteerd.
  • Verschillende stadia van volwassenheid binnen het cloud adoptie continuüm.
  • De behoefte om te voorkomen dat de voordelen van de cloud worden teniet gedaan met ongecoördineerde adoptie.

Zonder een goed doel en een goed plan riskeren organisaties dat hun IT-omgeving infecteren met complexiteit en wildgroei de even onproductief zijn als de datacenter problemen die de cloud zou moeten overkomen.

Business vs. IT-managers
Businessmanagers hebben de cloud snel omhelst en hebben snel herkent hoe ze de cloud konden gebruiken om innovatie te versnellen, agility te verhogen en financieel management te verbeteren. Zij eisen uitgebreide cloud access, en in sommige gevallen kiezen zij zelfs voor “guerrilla adoptie” – data en applicaties verhuizen naar public cloud services zonder eerst goedkeuring van de CIO of de IT-afdeling te verkrijgen. CIO’s en IT-afdelingen zijn echter huiverig om de cloud oplossingen te adopteren omdat zij zich – terecht – zorgen maken over security, beheer en efficiëntie.  

De beste route naar de cloud
De vraag is dus: Wat is de beste route naar de cloud? Uiteindelijk zijn de bedrijven die het meeste profijt hebben van de cloud, de bedrijven die de adoptie met een unified services blik aanpakken en die streven naar het management van alle services –van public, private of hyrbid clouds – onder 1 paraplu, met ondersteuning voor de breedst mogelijke set van applicaties. Dit vraagt om een stap-voor-stap aanpak met het uiteindelijke doel in het achterhoofd.

In deze whitepaper
Deze whitepaper behandelt een stap-voor-stap aanpak voor een succesvolle adoptie van de cloud. Wilt u de gehele whitepaper lezen? Download dan geheel vrijblijvend de whitepaper ' Start small & grow tall: Why cloud now’.

Delen:

Gerelateerde artikelen