Meer kennis, meer kansen.

Datalekken in de zorg voorkomen

Zo verzekert u dataveiligheid

Zo verzekert u dataveiligheid

Datalekken komen helaas regelmatig voor, ook bij zorginstellingen. U wilt natuurlijk bekend worden vanwege uw uitstekende zorg en omdat er patiëntgegevens op straat zijn komen te liggen. Hoe zorgt u ervoor dat uw gegevens niet in verkeerde handen vallen?

IT-ontwikkelingen zorgen voor betere dataveiligheid

Data is tegenwoordig overal dankzij virtualisatie, cloud computing en het gebruik van mobiele apparaten. Om de data goed te beschermen tegen lekken, moeten organisaties data steeds meer centraal zetten. Door prioriteit aan dataveiligheid te geven lukt dat. In de whitepaper kunt u lezen welke cybersecuritytrends daarin helpen. Denk bijvoorbeeld aan bi-analysetools die in realtime toegang registreert.

Veiligheidsmaatregelen op een rij

Hier kunt u bijvoorbeeld zien door wie ECD’s worden ingezien en in wat voor patroon dat gebeurt. Als dat afwijkt van de normale gang van zaken, kan dat duiden op misbruik. De whitepaper gaat dieper in op de onderstaande veiligheidsmaatregelen:

  • Autorisatie van gebruikerstoegang
  • Analyseren van inlogactiviteit
  • ECD-apps in de cloud
  • Encryptie van patiëntgegevens

Encryptie en multifactor-authenticatie helpen tegen datalekken

Via encryptie of versleuteling van data, is gelekte data onleesbaar worden als het gestolen is. Daarmee is het een belangrijk wapen tegen succesvolle datalekken. Daarnaast zorgt multifactor-authenticatie dat de juiste personen toegang hebben tot bepaalde informatie. Er zijn verschillende manier hoe u dat kunt inrichten.

Snel gegevensherstel van groot belang

Mocht er ondanks alle maatregelen toch data gelekt zijn, dan is het zaak om zo snel mogelijk alle gegevens te herstellen. Hoe kunt u dat doen terwijl data zowel in de cloud, on-premise en in mobiele apps is opgeslagen? Dat en meer leest u in de whitepaper over dataveiligheid in de zorg.

Delen:

Gerelateerde artikelen