Meer kennis, meer kansen.

Datacenter security verbeteren met SDN en ACI– IDC Solution Brief

Assessing the Business Value of SDN Datacenter Security Solutions

Assessing the Business Value of SDN Datacenter Security Solutions

Software-defined-networking (SDN) voorzag in de behoefte om flexibiliteit en stabiliteit in datacenters te vergroten. Door de ontkoppeling van de controle en het transport van data in de netwerklaag wordt dit via SDN gerealiseerd. Maar is dit nog voldoende?.

Application Centric Infrastructure (ACI)

Application Centric Infrastructure (ACI) helpt datacenter operators bij het geautomatiseerd verstrekken van faciliteiten en rechten, programmatisch beheer en uitgebreide orkestratie. Daarmee gaat ACI een stap verder dan SDN. In plaats van uitsluitend de beheerlaag te ontkoppelen van de datalaag hanteert ACI een policy framework dat is ontworpen om de vereisten die applicaties aan de infrastructuur stellen te achterhalen. Deze kunnen geautomatiseerd worden geïmplementeerd over het gehele netwerk, onafhankelijk van of applicaties gevirtualiseerde zijn of niet.

Security in een modern datacenter
Een bepalende factor is de combinatie van flexibiliteit en security. In de netwerklaag bestaat security uit verschillende factoren. Denk hierbij aan:

  • Monitoren gericht op detectie van indringers
  • Beleidsgeoriënteerde segmentatie via firewalls
  • Encryptie van communicatie op basis van virtual private networks

Security oplossingen voor next-generation datacenters zorgen ervoor dat de organisatie zich maximaal kan richten op haar kerntaken en dat de investeringen zich terugverdienen.

Application Centric Infrastructure (ACI) en security
Application Centric Infrastructure (ACI) is ontworpen om de eisen aan data en security in een modern datacenter te adresseren. Doordat bestaande investeringen op het gebied van security behouden kunnen blijven, worden eerdere investeringen optimaal benut. Daarnaast worden meer functionele controles toegepast in zowel hardware als virtuele machines. Policies kunnen worden gecreëerd  en gematcht met een applicatie-profiel en vervolgens gedistribueerd in de omgeving. Op deze wijze verplaatst de juiste policy mee wanneer bronnen worden verplaatst.

Download de whitepaper
Lees in deze IDC whitepaper verder over de security vereisten die door de komst van moderne datacenters aan security worden gesteld en de rol die Application Centric Infrastructure (ACI) kan spelen.

Delen:

Gerelateerde artikelen