Meer kennis, meer kansen.

Cloudsecurity: waar staan we?

Remote werken heeft een serieuze impact op het gebruik van clouddiensten. Cloud vergemakkelijkt een aantal zaken voor een organisatie en zorgt voor business continuity. Maar het betekent ook dat cybercriminelen meer kansen krijgen. In een onafhankelijke bevraging van 3.500 IT-specialisten liet Sophos de awareness rond en de aanpak van cloud security onderzoeken.

Uit de resultaten blijkt dat het een grote uitdaging is. Bijna driekwart van de respondenten met workloads en data in de cloud bevestigen dat ze het voorbije jaar een security-issue hadden. Dat gaat van malware, datadiefstal en cryptomining tot ransomware. Bedrijven met een multicloud-strategie melden meer incidenten dan organisaties die slechts 1 cloud-omgeving gebruiken. Het goede nieuws dat de meerderheid zich bewust is van de gevaren. 69% maakt zich zorgen over het niveau van zijn cloudbeveiliging. En voor bijna de helft is dataverlies een van de belangrijkste focuspunten.

In deze whitepaper The State Of Cloud Security 2020 vindt u naast de vele onderzoeksresultaten ook acht aanbevelingen om het risico op een beveiligingsincident tot een minimum te beperken. Zo moet u ervan uitgaan dat cybercriminelen kwetsbaarheden in cloudconfiguraties zullen vinden. Bescherm uw data én workloads - waar die zich ook bevinden – met de juiste tools. Monitor het cloudverkeer (check daarbij continu alle configuraties) en beheer tevens de toegang tot de cloud (via Identity Access Management). Zeker in tijden van telewerken is dit cruciaal.

Download de whitepaper The State Of Cloud Security 2020 met alle bevindingen

Delen:

Tags:

    Gerelateerde artikelen