Meer kennis, meer kansen.

Cloud

Een introductie van Cloud Computing

Een introductie van Cloud Computing

Cloud computing is de hype inmiddels voorbij en wordt op grote schaal afgenomen. Toch is er nog vaak onduidelijkheid en worden diensten cloud genoemd, terwijl het eigenlijk om centralisatie of virtualisatie gaat. Deze whitepaper beschrijft wat cloud computing precies is en hoe het zich onderscheidt van andere diensten.

Cloud = flexibel en schaalbaar

Cloud computing is in business termen een flexibel en schaalbaar model waarop IT-diensten worden geleverd en gebruikt. Modellen waarbij alleen per gebruik wordt afgerekend, de pay-per-use modellen, geven organisaties meer inzicht in de kosten van IT. Door deze flexibele IT-omgeving kunnen organisaties sneller op veranderende business-eisen inspelen en het eigen concurrentievermogen verbeteren.

Inhoud whitepaper

Naast de hoofdvraag “Wat is cloud?”  gaat deze whitepaper dieper in op een aantal onderwerpen, namelijk:

  • Verschillende typen services;
  • Concurrentievoordelen;
  • Financiële voordelen;
  • Aandachtspunten;
  • Top tien uitdagingen.

De slimme cloud

Deze whitepaper beschrijft ook een visie op de toekomst van cloud computing en voorziet een ‘Intelligent Society’ of ‘slimme cloud’ waar meerdere technologieën elkaar tegen komen en iedereen is aangesloten. Nieuwe generaties cloud applicaties zullen productiviteit en kennis verder aanjagen op manieren die nu nog moeilijk zijn voor te stellen.

Download de whitepaper

Download volledig vrijblijvend deze whitepaper die dieper ingaat op wat cloud computing precies is, hoe het zich onderscheidt van andere diensten en waarom het op grote schaal wordt afgenomen.

Delen:

Gerelateerde artikelen