Meer kennis, meer kansen.

Cloud security moet bovenaan de agenda

Cloud Security

Cloud Security

Cloud computing verandert de manier waarop IT-diensten aan een organisatie worden geleverd en biedt verschillende business voordelen. De vraag is dan ook niet meer of organisaties overstappen naar cloud computing, maar wanneer zij overstappen. Er blijft echter altijd een vraag rondspoken  in het hoofd van veel CIO’s en hun collega’s, namelijk: “Is het veilig?”.  Deze whitepaper geeft een visie op de complexiteit en valkuilen van cloud security.

Cloud security strategie

Cloud computing is veilig, wanneer deze op de juiste manier wordt benaderd en de juiste beveiligings- en risicomanagement voorzorgsmaatregelen worden genomen. Cloud security moet dus prioriteit nummer één zijn voor CIO’s. Wanneer dit niet het geval is en er een verkeerde cloud security strategie wordt gekozen, kan dit enorme gevolgen hebben en de reputatie van een organisatie flink beschadigen.

Inhoud whitepaper

In deze whitepaper worden alle aspecten van cloud security besproken, zoals het zorgen voor dataintegriteit, het risico van storingen en de interoperabiliteit. De whitepaper heeft als doel om CIO’s te helpen bij het nemen van een gedegen beveiligingsbesluit en het helpt hen te begrijpen hoe zij meer voordeel uit de cloud kunnen halen.

Checklist

Naast een uitgebreide uitleg over de valkuilen en voordelen van cloud computing wordt er een tweedelige cloud security checklist gegeven. Het eerste deel  van de checklist helpt de CIO te bepalen of het security team klaar is voor een overstap naar cloud. Het tweede deel helpt te bepalen of de rest van de organisatie en de voorgestelde provider daadwerkelijk zekerheid kunnen bieden op het gebied van cloud security.

Download de whitepaper

Download deze uitgebreide whitepaper omtrent de complexiteit en valkuilen van cloud security en test met de cloud security checklist of het security team en de rest van de organisatie klaar zijn voor een veilig gebruik van cloud computing.

Delen:

Gerelateerde artikelen