Meer kennis, meer kansen.

Check trends in cybersecurity

Hackers verdienen hun geld met het stelen van gegevens. Veel tactieken blijven hetzelfde. Phishing bestaat al lang en is nog steeds het voornaamste hulpmiddel om malware te plaatsen en ongeautoriseerde toegang tot gevoelige informatie te krijgen.

Ondertussen zijn andere tactieken aanzienlijk geëvolueerd. Tien jaar geleden hadden we nog niet gehoord van ransomware, het effect van cloud computing op beveiliging was een groot vraagteken en slechts 28% van de aanvallen gebruikte social engineering-tactieken.

Vooral de laatste jaren hebben een opmerkelijke impact gehad op het bedreigingslandschap. Zo zijn er bijvoorbeeld schadelijke IP-adressen, URL's die nietsvermoedende gebruikers naar gevaarlijke sites brengen, cryptojacking waarbij zonder medeweten of toestemming van de gebruiker cryptomunten gedolven worden, ransomware in al zijn varianten en malware die steeds geavanceerder wordt. Dit zijn allemaal continu evoluerende bedreigingen voor zowel bedrijven als individuen.

In het Webroot Threat Report van dit jaar gaan we dieper in op wat we in deze en andere categorieën hebben gezien, geven we meer achtergrondinformatie over industrieën die doelwit zijn geweest en benoemen we veelvoorkomende malwarelocaties.

Delen:

Tags:

    Gerelateerde artikelen