Meer kennis, meer kansen.

BYOD programma verbetert flexibiliteit, productiviteit en ROI

The Total Economic Impact of IBM Managed Mobility for BYOD

The Total Economic Impact of IBM Managed Mobility for BYOD

In november 2012 kreeg Forrester Consulting de opdracht om voor de potentiële return on investement (ROI) ondernemingen een ‘Bring Your Own Device programma’ te beheren en te onderzoeken. Het doel van dit onderzoek is om lezers duidelijk te maken wat de mogelijke financiële impact is van het leveren van mobiele Enterprise diensten. Daarnaast wordt het Bring Your Own Device Programma van IBM besproken.

Voordelen van een BYOD programma

Een interview met twee IBM klanten vonden dat de BYOD programma implementatie van IBM goed uitpakte. Vooral de hulp van de mobiele enterprise services kwam goed van pas. Dit leverde 108% rendement op uit de investering en de terugverdientijd van minder dan één maand. Klanten ervaren several als; belangrijk en kwantificeerbare voordelen, zoals:

  • Een flexibele verbeterde werkplek waar medewerkers veilig toegang krijgen tot werkzaamheden via het ‘anytime anywhere’ systeem.
  • De snelle en betrouwbare toegang to zakelijke-generernde toepassingen op BYOD-apparaten zorgen voor een verhoogde omzet.
  • Er worden minder kosten uitgegeven aan het vervangen van bedrijfsapparatuur.
  • Een verminderde overhead en administratieve kosten voor on-site appartuur depot programma.
  • Complexiteit en kosten van intern onderhouder worden verminderd van de mobiele infrastructuur.
  • Er wordt minder geld uitgegeven voor een helpdeskondersteuning en een verminderd aantal inkomende oproepen voor corporate-plichtige inrichtingen.

Wat zeggen de gebruikers van het BYOD-programma?

Klanten die geïnterviewd werden beschreven het BYOD-programma van IBM met de mobiele diensten service als een mogelijkheid om beter met elkaar intern te communiceren. Hierdoor wordt de medewerk tevredengesteld en zal de productiviteit toenemen. Ook melden zij dat ze gemakkelijker konden werken met mensen van buitenaf. Men kon makkelijker werven, maar ook de concurrent beter in de gaten houden. Volgens een Senior IT Manager bij een klantenorganisatie heeft de flexibiliteit toegenomen en steeg de productiviteit van zijn collega’s. Het BYOD-programma is vernieuwd en volgens de Senior IT Mangers werkt dat motiverend voor zijn collega’s. ‘De medewerkerstevredenheid is toegenomen en we hebben verbeterde wervingsvermogen geconstateerd’. 

Download deze whitepaper

In deze whitepaper wordt besproken wat de toegevoegde waarde is van het BYOD-programma. Lees hoe u uw productiviteit binnen uw organisatie kan verhogen dankzij een BYOD-programma.

Delen:

Gerelateerde artikelen