Meer kennis, meer kansen.

Business slagkracht voor Fokker door gefaseerde transitie naar de private cloud

Wil jij weten wat de cloud Fokker heeft opgeleverd?

Wil jij weten wat de cloud Fokker heeft opgeleverd?

Fokker Aerostructures is specialist in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van complete staartenstukken en bewegende vleugeldelen voor commerciële en militaire
vliegtuigen. Door de onstuimige datagroei van tussen de 100 en 120 procent kwam Fokker tot de conclusie dat er een meer efficiënte, schaalbare en veiligere oplossing diende te komen die beheer en disaster recovery van data uit handen kan nemen en altijd up-to-date is.

 

“Er was onvoldoende overzicht. We wilden daarom toe naar een centrale oplossing, waarmee we klaarheid konden scheppen in het datamanagement binnen de gehele organisatie,” vertelt Henk Smit Director Information Management bij Fokker Aerostructures.

 

Fokker Aerostructures begon hiervoor in 2006 een selectietraject, waarbij verschillende oplossingen tegen elkaar werden afgezet. Voor een organisatie waar innovatie een grote rol speelt  waren belangrijke eisen hierbij betrouwbaarheid en robuustheid van de oplossing, maar vooral ook flexibiliteit. Fokker koos voor een innovatieve private cloud oplossing in hybride vorm die stapsgewijs en zonder disruptie voor de business en de huidige IT infrastructuur kon worden ingevoerd.

 

Van de kantoren in Europa tot Zuid-Amerika; de aerostructure specialist heeft zijn IT nu in lijn lopen met de eisen van de business. Waarom heeft Fokker Aerostructures de keuze gemaakt om de reis naar de cloud te maken? Welke uitdagingen hadden ze? En hoe is Fokker begeleid in het transformatieproces? Lees in deze case study over de uitdagingen, de oplossing en de behaalde voordelen binnen Fokker’s reis naar ware business slagkracht vanuit haar IT-infrastructuur.

 

Delen:

Gerelateerde artikelen