Meer kennis, meer kansen.

Big data analytics: succes is niet vanzelfsprekend

Competenties en mogelijkheden voor succes met big data analytics

Competenties en mogelijkheden voor succes met big data analytics

Voor bedrijven uit alle industrieën is big data analytics van grote waarde. Deze waarde ontstaat onder andere door een betere focus op de klant en het verbeteren van processen. Toch is het niet gemakkelijk om deze waarde er meteen uit te halen. Veel organisaties onderschatten de kosten, complexiteit en competenties om op dat punt te komen.

Big data analytics

Big data analytics helpt bij het analyseren van datasets die over het algemeen een stuk groter en gevarieerder zijn dan de data types uit traditionele business intelligence of datawarehouse omgevingen. Het doel van big data analytics is het herkennen van verborgen patronen, onbekende correlaties, markttrends, voorkeuren van de klant en andere informatieve bedrijfsinformatie.

Waarom is succes behalen met big data lastig?

Succes behalen met big data is niet vanzelfsprekend. Veel organisaties worstelen op verschillende aspecten met het inzetten van big data. De volgende aspecten worden in de whitepaper verder uiteengezet:

  • Big data analytics wordt gezien als een technologie project en niet als een transformatie dat op verschillende fronten binnen de organisatie plaatsvindt.
  • Het ecosysteem van aanbieders is gefragmenteerd en veranderd snel.
  • Nieuwe technologieën en architecturen vragen om nieuwe vaardigheden van gebruikers.

Download de whitepaper

Lees de volledige whitepaper voor meer informatie over de voordelen die big data analytics kunnen realiseren voor uw organisatie. Daarnaast wordt uiteengezet dat het niet vanzelfsprekend is dat een organisatie succes behaalt met big data. Voor hulp bij deze opgave kunt u de volledige whitepaper hier downloaden.

Delen:

Gerelateerde artikelen