Meer kennis, meer kansen.

Beveilig uw IT infrastructuur tegen cyberaanvallen

Security Services Cyber Security Intelligence Index

Security Services Cyber Security Intelligence Index

IBM Managed Security Services onderzoekt continu miljarden gebeurtenissen per dag voor meer dan 3700 klanten in ruim 130 landen. Dit rapport is gebaseerd op de cyber security gegevens die tussen 1 april 2012 en 31 maart 2013 zijn verzameld. Zowel de veiligheidsvoorzieningen voor de klant als de gegevens die zijn voortgekomen uit de reacties op het uitvoeren van het forensisch onderzoek staan omschreven in dit rapport. Dit rapport is een aanvulling op de ‘IBM X-Forces 2012 Trend and Risk Report’.

Waar moet over nagedacht worden bij een cyberaanval?

In de huidige tijd gaat er geen week voorbij dat er een grote cyberaanval wordt gepleegd tegen een grote organisatie. Om deze reden is het van belang dat er wordt nagedacht over een aantal vragen:
- Wat voor soort aanvallen worden er uitgevoerd?
- Wat doen we tegen deze aanvallen?
- Hoeveel van deze aanvallen zorgen voor een daadwerkelijke investering in de digitale beveiliging van een organisatie?

Op dit moment groeit de hoeveelheid hardware binnen organisatie en neemt de hoeveelheid data toe. Om deze reden maken middelgroot en grote bedrijven steeds meer gebruik van ruim 500 beveiligingssystemen in hun eigen netwerk. Dankzij deze beveiligingssystemen is het mogelijk om toegang te krijgen tot ‘quantities of data’. Echter blijft het ingewikkeld om te kijken wat alle data betekend en wat men met deze data moet doen. Dit rapport reflecteert de verzamelde data die tijdens de monitoring en ’security intelligence generated’ door de analisten van IBM zijn geïnterpreteerd.

Download deze whitepaper
Het doel van dit rapport is om belangrijke inzichten te bieden voor de huidige cyberaanvallen die uw IT-landschap bedreigen. Het rapport schept een overzicht van verschillende cyberaanval types en de oplossing om deze te verslaan. Om meer te weten te komen over hoe IBM oplossingen biedt bij het beschermen van de IT infrastructuur van uw organisatie kan u vrijblijvend deze whitepaper downloaden. 

Delen:

Gerelateerde artikelen