Meer kennis, meer kansen.

Bespaar kosten bij het ontwikkelen en beheren van multiplatform mobiele apps

The Total Economic Impact Of IBM’s Worklight Platform

The Total Economic Impact Of IBM’s Worklight Platform

Sinds de lancering van de iPhone – medio 2007 – is het gebruik van mobiele apps geëxplodeerd. De hedendaagse onderneming is steeds meer mobiel en apps maken het voor medewerkers mogelijk om beter toegang te hebben tot informatie. Daarnaast hebben ook klanten betere toegang tot producten en diensten. Tegelijkertijd wordt het scala van mobiele apparaten steeds uitgebreider waar ook tablets steeds populairder worden.

De kosten van het ontwikkelen en beheren van apps worden – afhankelijk van het aantal platforms dat wordt ondersteund, het aantal apps en de complexiteit van deze apps – steeds hoger. Vaak hebben ondernemingen geen of weinig controle over deze kosten omdat ze verbonden zijn aan externe ontwikkelaars.

Hoewel een enkele app op een enkel platform te ontwikkelen en beheren vrij eenvoud is, wordt het al snel kosten inefficiënt wanneer het om meerdere platforms en meerdere apps gaat. Apps moeten:

  • gebruikt kunnen worden op verschillende platforms en in verschillende vormen.
  • constant kunnen worden beheerd, verbeterd en geüpdatet.
  • beveiligd zijn.
  • Toegang hebben tot content en back-end systemen.

IBM Worklight is een mobiel applicatie platform (MAP) en maakt crossplatform ontwikkeling en onderhoud mogelijk. In 2012 is Forrester Consulting gevraagd te onderzoeken wat de totale economische impact (TEI) en de potentiele return-on-investment (ROI) ondernemingen kunnen realiseren door Worklight in te zetten.

Download de whitepaper

Het doel van deze studie is om lezers te voorzien van een raamwerk om de potentiele financiële impact van het Worklightplatform op hun organisatie te evalueren. De financiele analyse in deze whitepaper vergelijkt de kosten voor het creëren en managen van een single app in native omgevingen en op het Worklight platform. De app is complex, moet verbinding maken met meerdere back-end systemen, vereist een hoog level van beveiliging, heeft verschillende gebruikersschermen en wordt ondersteund op vier platformen. Bent u benieuwd naar de totale financiële impact van het Worklightplatform? Download dan geheel vrijblijvend de whitepaper.

Delen:

Gerelateerde artikelen