Meer kennis, meer kansen.

Begroten in een Agile omgeving

Balanceren tussen flexibiliteit en voorspelbaarheid

Balanceren tussen flexibiliteit en voorspelbaarheid

Voor steeds meer bedrijven is het agile (door)ontwikkelen van hun software de standaard aanpak geworden. De gebruikers vanuit de business zijn blij, omdat ze sneller gewenste veranderingen zien in de software. De ontwikkelaars zijn blij, omdat ze direct met de gebruikers in contact zijn en software maken die ook echt gebruikt wordt.

Voor de budgethouders en controllers ligt dit blije gevoel minder voor de hand. Hoe kunnen zij de beslissers overtuigen om budget vrij te maken voor agile projecten. Hoe zorgen ze ervoor dat de agile ontwikkelde software ook echt waarde gaat toevoegen aan de organisatie? En welke mogelijkheden hebben ze om te zorgen dat de gewenste waarde ook binnen het beschikbare budget wordt geleverd?

Iedere organisatie is op zoek naar een manier om grip te krijgen op het proces om met behulp van IT maximale waarde te creëren voor de organisatie. Welke begrotingsaanpak daarvoor het beste werkt in je eigen organisatie, hangt sterk af van hoe agile de omgeving is. Binnen vrijwel iedere organisatie bestaat een 'torsiemoment' tussen het agile gedachtengoed en de financiële besturing. In dit whitepaper doen we een handreiking hoe de drijfveren van beide werelden bij elkaar gebracht kunnen worden.

Delen:

Tags:

Gerelateerde artikelen