Meer kennis, meer kansen.

Agile blijven met big data

Een whitepaper van Ovum voor Red Hat

Een whitepaper van Ovum voor Red Hat

Bij de uitvoering van big-dataprojecten komen organisaties voor uitdagingen te staan. De juiste technologie moet worden gekozen en de juiste vaardigheden moeten worden gemobiliseerd. Organisaties worden zich steeds meer bewust van de waarde van data en moeten derhalve snel innoveren om de concurrentie bij te blijven. Open-sourcetechnologie speelt een grote rol bij de innovatie van big-dataplatforms en oplossingen. Gezien de zich snel ontwikkelende bedrijfsbehoeften en technologieën, is het belangrijk dat organisaties agile en flexibel kunnen blijven bij de keuze van een platform of oplossing.

Er is moeilijk vat te krijgen op big data. Er dienen zich steeds nieuwe databronnen, nieuwe technieken, tools en applicaties aan voor het analyseren van data, alsmede nieuwe dataplatforms die weer nieuwe mogelijkheden bieden voor databeheer. De best practices en vaardigheden voor de aanpak van big data bevinden zich bovendien nog in een vroeg stadium. Voor organisaties zijn agility en keuzevrijheid de sleutelwoorden. Voor technologieontwikkelaars vervult open source een spilfunctie bij de ontwikkeling en totstandkoming van technologie.

Na de internetbedrijven, digitale media, telecomleveranciers en financiële dienstverleners, worden big data tegenwoordig ingezet bij bedrijven in consumentenproducten, transportbedrijven en logistieke dienstverleners. De oplossing ligt niet in het constateren van big-dataproblemen maar in het wijzen op de bedrijfsmatige of operationele uitdagingen, die nieuwe databronnen of een andere analytische aanpak vereisen.

Volgens Ovum dienen organisaties bij het kiezen van een technologieleverancier voor de implementatie van big data een aanbieder te zoeken die het mogelijk maakt dat ze hun opties open kunnen houden. Red Hat is zeer actief op het gebied van big-datatechnologie en werkt actief samen met leveranciers op databron- en applicatieniveau. Red Hat bouwt hun technologiebouwstenen op standaardinterfaces, zodat ze compatibel zijn met een breed scala aan tools en oplossingen van derden binnen alle lagen. In de whitepaper is een figuur opgenomen over de Red Hat-cloud en de big-datatechnologiestack. 

Delen:

Gerelateerde artikelen