Meer kennis, meer kansen.

5 Things Every MSP Needs to Know About Mobile as a Managed Service

5 Things Every MSP Needs to Know About Mobile as a Managed Service

5 Things Every MSP Needs to Know About Mobile as a Managed Service

De snelle adoptie van mobiele apparaten heeft het bedrijfslandschap van Managed Service Providers (MSPs) snel doen veranderen. Enorme verbeteringen in rekenkracht van smartphones en tablets gepaard met een breed scala aan aantrekkelijke apps hebben een snelle verschuiving in netwerkverkeer veroorzaakt van traditionele PC’s en desktops naar mobiele apparaten.

Bring Your Own Device
Het is dan ook niet verassend dat een groeiend aantal werknemers van midden- en kleine bedrijven hun werkgevers onder druk zetten voor het recht hun privéapparaten te mogen gebruiken om op afstand gebruik te maken van het bedrijfsnetwerk en bedrijfscontent. Deze trend – ook wel Bring Your Own Device (BYOD) – is wereldwijd aangeslagen.

COPE-strategie
Sommige bedrijven reageren met een COPE-strategie (corporate owned, personally enabled). Andere organisaties implementeren een flexibeler BYOD-beleid. Een recentelijk onderzoek door Forrester Research onthuld dat 54% van firma’s een BYOD-programma implementeren voor smartphones en tablets. 60% van deze firma’s geven aan dat zij hun budget verhogen voor ondersteuning, toegang en apps voor deze apparaten.

Mobile Device Management
BYOD en COPE hebben verstrekkende consequenties voor MSPs. Het verschil ligt in de mogelijkheid MKB-cliënten een competitieve en efficiënte Mobile Device Management (MDM) strategie aan te bieden.

Ontwikkelen van een MDM-strategie
In deze whitepaper ligt de focus op het ontwikkelen van een overtuigende MDM-strategie en is interessant voor MSP’s die hun cliënten willen helpen met vertrouwen de vruchten te plukken van BYOD met een op maat gemaakte MDM-strategie. In het bijzonder gaat deze paper onder meer in op:

  • De manier waarop de groei in mobiele apparaten een zeldzame mogelijkheid voor MSPs aandrijft.
  • De reden waarom te voldoen aan de behoeften van een BYOD-initatief een grote uitdaging kan zijn voor MSPs.

Benodigdheden voor het leveren van een betrouwbare Managed Mobile oplossing.

Delen:

Gerelateerde artikelen